Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2008 10:33 - Какви простаци ни управляват!
Автор: alexanderkolev Категория: Политика   
Прочетен: 4769 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2008 16:34



Сега тъкмо слушам "Седмицата" по Дарик и гостът, с когото разговаря водещият (не знам кой е този гост), каза най-убедено (цитирам по памет), че "с два милиарда долара всеки може да бъде купен", "и президентът на Щатите може да бъде купен с толкова пари", "защото това са много пари" и "няма човек, който да не може да бъде купен". Заяви всичко това с най-убеден тон, сякаш казва очевидна и неподлежаща на съмнение истина.

Не повярвах на ушите си! Гостът явно е някаква важна личност - тъкмо каза, "аз съм тука, за да говоря за корупцията".  А явно не разбира нещо най-основно за живота изобщо.  Че има неща по-ценни от парите и че има хора, които осъзнават, че има неща по-ценни от парите.  Независимо за какви пари става въпрос - дали за два или двеста милиарда долара.

Такова изказване, че "няма човек, който да не може да бъде купен" е знак за смайваща простотия. Знак е и за всеобща поквара - щом някаква важна личност може да повтаря това по радиото с най-убеден тон. Знак е за това колко пропаднало е българското общество и какви цинични простаци ни управляват!


ПП: Потърсих в Мрежата и открих кой е бил интервюираният.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=240559

"За скандала в МВР и замесването на името на министъра на вътрешните работи Румен Петков е важно какви са истинските факти. Това каза в „Седмицата” на Дарик Николай Георгиев, директор на дирекция Главен инспекторат към Министерския съвет и секретар на комисията за превенция и противодействие на корупцията. 

Николай Георгиев призова да се изчакат резултатите от проверките на Държавната агенция „Национална сигурност” и прокуратурата. Според него обаче по случая със скандала в МВР е налице тенденция „да се покаже всичко на масата”. 

В коментар на изявление на Костадин Паскалев, че с два милиарда лева мафията може да купи всеки политик, Николай Георгиев заяви: „Няма човек на света, който да не може да бъде купен. Затова винаги съм казвал – толкова съм беден, че не може да ме купите, това ми е мотото в живота”.

Има и звуков запис, ако искате да чуете какви точно мъдрости за живота изтърси въпросният "директор на дирекция Главен инспекторат към Министерския съвет и секретар на комисията за превенция и противодействие на корупцията." 

Интервюто е феноменално, заслужава си да се чуе!

Ето откъс:

Кирил Вълчев, водещ: Според Костадин Паскалев, в интервю във вестник "Сега", с два милиарда лева мафията може да купи всеки политик.

Николай Георгиев: Ама два милиарда лева може да купи не само секи политик...мое да бъде купен...айде със два милиарда лева...едва ли, щото не са толко, долари, ама с два милиарда долари и президента на Щатите ще бъде купен - каква е пречката?

Кирил Вълчев: Смятате ли?

Николай Георгиев: Смятам! Два милиарда са два милиарда! Два милиарда колко...каква част от брутния национален продукт са!

Кирил Вълчев: Тоест, смятате, че и президентът на Щатите може да бъде купен?

Николай Георгиев: Няма човек на света, който да не може да бъде купен! Аз затова винаги съм казвал - толко съм беден, че не може да ме купите. Това ми е мотото в живота. И затова никога не съм участвал в такива сделки. Въпросът е какво имаш вътре, в себе си.
Всеки може да бъде купен! Няма начин да не може да бъде купен!



Тагове:   какви,


Гласувай:
0



1. krotalka - Казано е:
05.04.2008 10:49
"Което не може да бъде купено с пари, се купува с МНОГО пари"!!! Те управниците на този принцип действат.
цитирай
2. chara - очевидно гостът познава и контактува
05.04.2008 12:29
само с предвидими хора - такива, които работят само за пари и могат да бъдат купени!
има обаче и други /и те са истинското предизвикателство, даже и за тези, купуващите, пазаруващите/, но обикновено двете множества почти нямат допирни точки ...
аз имам щастието да познавам от тези - неподкупните и трябва да призная, че те не са лъжица за всяка уста ... и доказателство, че парите не могат всичко на този свят!
цитирай
3. bambiliana - Уха.
01.05.2008 00:26
Някой, някога, бил казал, че може да не си съвсем честен, по-важното е да бъдеш почтен. В никакъв случай не можем да го отнесем към политиците на България - сега, или някога. Причините са външни, за съжаление. Така, както мозъкът на един американец се промива, че пицата е неразделна част от американската кухня, или че "уай, дъ фак, ми е притрябвало да знам коя е столицата на щата Айова?!". Такива ми ти, работи.
цитирай
4. merita - Гнус ме е от такива хора!За мен това ...
06.11.2008 14:51
Гнус ме е от такива хора!За мен това са непочтени и нечестни ,овластени индивиди , които са загубили всякакво чувство за достойнство.Смея , да твърдя , че аз никога не бих могла да бъда купена , независимо за колко пари става дума.Факт!
цитирай
5. raylight - Всеки може да бъде купен
27.12.2008 23:08
но купен с любов, не с пари - а изказалият това твърдение да бъде вкаран в затвора, след като сам си призна, че е корумпиран
цитирай
6. blagorodnik - Преди години
23.02.2009 10:23
мой приятел сподели как се действало спрямо неподкупните: искаш ли парите или да пратя оная с косата!?
Понякога трябва да се избира. Не знам за случай с пострадал политик от честност :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexanderkolev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 140915
Постинги: 14
Коментари: 60
Гласове: 848
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол